«Ο κ. Τσίπρας φοβάται αυτά που πιθανώς θα αποκαλυφθούν στην προανακριτική για την Novartis και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην προχωρήσει αυτή.

Όμως αυτό θα γίνει, είναι δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό. Έστησαν μια σκευωρία και θα πέσουν οι ίδιοι μέσα. Ας καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι η Βουλή δεν είναι το πολυκλαδικό σχολείο των νεανικών του χρόνων. Ας σοβαρευτεί επιτέλους»: αυτό σημείωσε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Real 97.8".

Όσο ο πρώην πρωθυπουργός, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «συνεχίζει να μην κάνει σοβαρή αντιπολίτευση, θα ανεβαίνει η διαφορά των δύο κομμάτων στις δημοσκοπήσεις. Θέλουμε να έχουμε μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση, θέλουμε να μας ασκεί κριτική, αλλά επί σοβαρών θεμάτων. Για παράδειγμα, στις αρχές Ιουνίου η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε το ζήτημα των πετρελαίων στην Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο.
Στη συνέχεια, ως νέα κυβέρνηση, φέραμε τη σχετική σύμβαση προς κύρωση στη Βουλή και ο κ. Τσίπρας ψήφισε "όχι". Στροφή 180 μοιρών. Είναι να τον εμπιστεύεται ο πολίτης;», διερωτήθηκε.
Ερωτηθείς για το έγγραφο της κυρίας Τουλουπάκη προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας μέσω της «Καθημερινής», ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Το έγγραφο έχει κατακλυσμιαίες συνέπειες. Και αυτό γιατί ήταν γνωστό ότι οι ίδιοι μάρτυρες καταθέτουν και στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α., με σκοπό το οικονομικό όφελος. 'Αρα ο νόμος απαγορεύει να χαρακτηριστούν ως προστατευόμενοι μάρτυρες».

ΤσίπραςΛαζαρίδης