Ο θάνατος του Γιώργου Δεικτάκη, σκόρπισε μεγάλη θλίψη σε όλη την Κρήτη και ιδιαίτερα στη γενέτειρά του, το Ηράκλειο. Το γεγονός αυτό αποτυπώθηκε στο μεγάλο πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στην κηδεία του.

Χωρίς υπερβολή, ήταν όλοι εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που αγάπησαν και τους αγάπησε.

Ο θάνατος του Γιώργου Δεικτάκη είναι μία μεγάλη απώλεια για το Ηράκλειο και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική και αθλητική ζωή του τόπου.

Η προσφορά του Γιώργου Δεικτάκη στους παραπάνω τομείς ήταν τεράστια. Γεγονός που το αναγνωρίζει σύσσωμη η κοινή γνώμη του Ηρακλείου και εκδηλώθηκε από την αθρόα προσέλευση των πολιτών στην κηδεία του.

Ο Δήμος Ηρακλείου, που δια στόματος του Δημάρχου κ. Λαμπρινού, έπλεξε το εγκώμιο και την τεράστια προσφορά προς το Ηράκλειο του εκλιπόντος στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε, οφείλει να τιμήσει μετά θάνατον τον Γιώργο Δεικτάκη, με την ονοματοδοσία ενός δρόμου ή μιας πλατείας της πόλης.

Από την πλευρά του αθλητισμού, τόσον η διοίκηση του ΟΦΗ, όσον και η διοίκηση της ΕΠΣΗ οφείλουν να τιμήσουν τον αείμνηστο Γιώργο Δεικτάκη.

Γιατί άτομα με την προσφορά του Γιώργου Δεικτάκη, δεν υπάρχουν πολλά. Και η αναγνώριση της προσφοράς, εκτός από τα λόγια πρέπει να αποδεικνύεται και με πράξεις...

Βασίλης Σκουταράς

 

γιώργος δεικτάκηςαπόψειςονοματοδοσία δρόμου