Το Καφέ της Χαράς επέστρεψε! Γεγονός που έπεσε σαν μετεωρίτης στην τηλεοπτική πραγματικότητα του σήμερα. Πρόσωπα, αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας που ζωντάνεψαν ξανά, μνήμες που ήταν τόσο κοντινές και απόμακρες ταυτόχρονα.

Η επιστροφή της δημοφιλούς σειράς προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, άλλοι μιλούσαν για φιάσκο και για προσπάθεια αναβίωσης μίας παρελθούσης επιτυχίας, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για μία ευκαιρία βελτίωσης της σύγχρονης τηλεοπτικής κατάστασης.

Η αλήθεια πάντως είναι μία: Πως η επιστροφή της αγαπημένης σειράς, προκάλεσε χαμό στα μηχανάκια τηλεθέασης, με ένα ποσοστό που έφτασε μέχρι και το 50%!!

Ας δώσουμε την απάντηση στο καίριο ερώτημα: Άξιζε, τελικά, η επιστροφή της σειράς;

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η πολυσυζητημένη επιστροφή άξιζε και με το παραπάνω. Ως τηλεθεάτρια, μου άφησε θετική εντύπωση το πρώτο επεισόδιο, δεν είδα καμία υπερβολή. Αντιθέτως, διέκρινα την ισορροπία ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό στοιχείο, το έξυπνο χιούμορ και την αποφυγή των υπερβολών στην ερμηνεία και τις ατάκες.

Αυτό όμως που μου άρεσε στη συγκεκριμένη επιστροφή, ήταν πως είχε νόημα, δεν έγινε απλά και μόνο για να γίνει. Είδαμε μία αναφορά για όλα τα πρόσωπα της σειράς, καλυφθήκαμε για όλα τα κενά που μας είχαν μείνει αναπάντητα από την τρίτη και τελευταία σαιζόν του 2004. Σε αντίθεση με άλλες σειρές, όπως το "Λόγω Τιμής", το οποίο δεν εντυπωσίασε διότι δεν είχε κάτι καινούργιο να δείξει.

Ο Χάρης Ρώμας είναι πραγματικά ένας σπουδαίος σεναριογράφος. Είθε η δημιουργικότητά του να μας εκπλήξει ευχάριστα και στα επόμενα επεισόδια...