Η Τουρκία απορρίπτει τις κατηγορίες ότι στέλνει παράνομους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή στη Λευκορωσία και προτείνει στην Πολωνία να επαληθεύσει ότι η τουρκική πλευρά δεν τους μετέφερε στο Μινσκ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αρνήθηκε την εμπλοκή του στη μεταναστευτική κρίση στη συνομιλία του με τον Πολωνό ομόλογό του.

"Ο υπουργός μας μετέφερε την απογοήτευσή του στην πολωνική πλευρά για το γεγονός ότι, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία δεν είναι μέρος του προβλήματος, προσπαθούν να το καταστήσουν. Απέρριψε τις αβάσιμες κατηγορίες κατά της Τουρκίας και των Τουρκικών Αερογραμμών για το θέμα", δήλωσε στο πρακτορείο τουρκική διπλωματική πηγή.

Η Άγκυρα κάλεσε τη Βαρσοβία να στείλει ειδική επιτροπή στην Τουρκία για να εξακριβώσει την εμπλοκή του τουρκικού κράτους στην κατάσταση.

Νωρίτερα, ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είναι έτοιμη να αυστηροποιήσει τις κυρώσεις κατά των αρχών της Λευκορωσίας για την εισροή μεταναστών στα σύνορα με την Πολωνία. Η Μόσχα θεωρείται επίσης ύποπτη για τη διευκόλυνση της κρίσης, για την οποία κατηγορείται το καθεστώς του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.