Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή Ελληνοιταλού που εργάζεται στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο της πολύπαθης, από τον κορωνοϊό, Ιταλίας, στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, για την κατάσταση που βιώνει εκεί.

Ο κ. Μάριος Γεράκης εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βιώνουν ασθενείς, γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό και οι πολίτες.

Μίλησε για τα φέρετρα που πια δεν υπάρχουν, τους καθημερινούς θανάτους ακόμα και γιατρών, 41 τον αριθμό μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, το "κομβόι" του θανάτου με τα στρατιωτικά οχήματα να μεταφέρουν τους νεκρούς 300 χιλιόμετρα μακριά για να γίνει η αποτέφρωση και το δράμα των συγγενών που δε μπορούν ούτε να κλάψουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή, την ώρα της συνέντευξης, όταν ο κ. Γεράκης που βρισκόταν έξω από το κτίριο, για να μιλήσει στο Ράδιο Κρήτη, άκουσε κραυγές και κλάματα από ένα παράθυρο και είπε ότι πέθανε ακόμη ένας ασθενής.

"Προς Θεού, είπε απευθυνόμενος στους Κρητικούς, μείνετε σπίτι, ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες, για να μην πάθετε τα ίδια"

Ο Μάριος Γεράκης και ο αδελφός του Αλέξης έχουν ισχυρούς δεσμούς με την Κρήτη και το Λασίθι όπως και ο αείμνηστος πατέρας τους Κωνσταντίνος Γεράκης που πολέμησε με τους Ιερολοχίτες στον πόλεμο του 1940 και είχε ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης του Καλού Χωριού στον Άγιο Νικόλαο για την προσφορά του στην περιοχή

Ακούστε στη συνέντευξη του Μάριου Γεράκη στο Ράδιο Κρήτη:

 

 

 

γεράκηςκορωνοϊόςΡάδιο Κρήτημπέργκαμο