Πολλοί από εμάς έχουμε αναρωτηθεί σε φάσεις της ζωής μας που ίσως να είμαστε λίγο πιο ''ενεργετικοί'', τι είδος γυμναστικής να επιλέξουμε.

Οι πληροφορίες που δεχόμαστε από φίλους και γνωστούς για το πιο τελικά θα είναι για εμάς το κατάλληλο είδος γυμναστικής μας επηρεάζει και πολλές φορές ακολουθούμε τις προτάσεις τους. Άλλες φορές, βλέπουμε θεαματικά αποτελέσματα και εντυπωσιαζόμαστε τόσο πολύ, έτσι ώστε να μπαίνουμε στη διαδικασία να ακολουθήσουμε και εμείς βάση αυτού του μοναδικού παράγοντα. Στο διαδίκτυο οι πληροφορίες πέφτουν βροχή και ο κόσμος του fitness δεν σταματάει να βγάζει ολοένα και περισσότερες μεθόδους γυμναστικής που γίνονται μόδα για κάποιο διάστημα και μετά απλά χάνονται.

Κάπως έτσι μπερδευόμαστε... και συχνά αλλάζουμε γυμναστήρια. Συνήθως, ξεκινάμε και μετά από λίγο απλά σταματάμε έχοντας ίσως κλείσει και πακέτα πολύμηνων επισκέψεων.

Το μυστικό είναι ένα. Στον ελάχιστο χρόνο που διαθέτουμε, θα πρέπει να εντάξουμε δραστηριότητες που να γεμίζουν τις μπαταρίες του σώματος αλλά και της ψυχής μας. Να ανυπομονούμε να ξεκινήσει η εβδομάδα και να μας διακατέχει μία ευχάριστη αναμονή έως ότου έρθει η στιγμή να ξεκινήσουμε τη γυμναστική, δηλαδή την ''εκτόνωση'' μας με χαρά. Θα πρέπει να μην το βλέπουμε σαν αγγαρεία παρά μόνο σαν κάτι στο οποίο αφιερώνουμε προσωπικό χρόνο όπου και ηρεμούμε. Δουλεύουμε για εμάς... δουλεύουμε για το σώμα μας, για τη ψυχή μας! Έτσι, αφήνουμε όλα τα άγχη, το στρες και τους προβληματισμούς για λίγο εκτός από την καθημερινότητά μας. 
 

Συγκεντρωνόμαστε κάθε φορά στη προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα δικά μας όρια και όταν το καταφέρουμε, γεμίζουμε με χαρά και υπερηφάνεια. Φεύγοντας , το χαμόγελο είναι ζωγραφισμένο στα χείλη και η διάθεση μας στα ύψη! Νιώθουμε αυτή την ικανοποίηση που καταφέραμε το κάτι παραπάνω κάθε φορά και δεν σπαταλήσαμε έτσι απλά τον πολύτιμο μας χρόνο...

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν επιλέξεις γυμναστική με βάρη, χορό, crossfit, pilates, yoga ή οτιδήποτε άλλο. Όποιο είδος και αν διαλέξεις θα έχεις αποτέλεσμα που σου προσφέρει η εκάστοτε μέθοδος, αρκεί βέβαια να απευθυνθείς σε έναν ειδικό (instructor) 

Ο σκοπός όμως είναι να μείνεις, να κάνεις τη γυμναστική τρόπο ζωής και να επωφεληθείς από ότι υπέροχο έχει να σου προσφέρει. Να αλλάξεις την ποιότητα της καθημερινότητας, της ζωής αλλά και της υγείας σου. Αυτό είναι και το σωστό για να επιλέξουμε τον κατάλληλο τρόπο εκγύμνασης. Εδώ χρειάζεται το ''κλικ''. Πάντως ότι και αν αποφασίσεις να κάνεις, καν΄ το με χαρά γιατί η άσκηση είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα.

 ΥΓ: Ψάξε και βρες αυτό που ταιριάζει σε σένα και μόνο τότε θα έχεις εμφανή αποτελέσματα.

 

Κάνε την επιλογή και δώσε την ενέργειά σου εκεί που αγαπάς...

 Νάντια Καραρήγα, Απόφοιτη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΑΠΘ, Ιδιοκτήτρια της σχολής pilates FIΤΝESS ART