Οι ειδικοί διατροφολόγοι αποκαλούν το λίπος της κοιλιάς και των πλευρών προβληματικό, επειδή είναι δύσκολο να απαλλαγείς από αυτό. Πράγματι, είναι πιο ανθεκτικό στις χημικές διεργασίες του σώματος από ό,τι οι υποδόριες εναποθέσεις λίπους σε άλλες περιοχές. Επομένως, όταν χάνετε βάρος, ο όγκος λιώνει πρώτα στο στήθος και τα χέρια και η κοιλιά μειώνεται τελευταία.

Πώς να κάψετε το λίπος της κοιλιάς όταν είναι τόσο δύσβατο; - Με αυτοπεποίθηση, με κατανόηση της φυσιολογικής πλευράς της διαδικασίας και του γεγονότος ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι γρήγορα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι λίπους.

Το σωματικό λίπος μπορεί να χωριστεί σε δύο κύριους τύπους: το υποδόριο και το ενδοσκληρίδιο.

Το υποδόριο λίπος συσσωρεύεται μεταξύ του δέρματος και των κοιλιακών μυών. Το υποδόριο λίπος συσσωρεύεται μεταξύ του δέρματος και των κοιλιακών μυών. Συσσωρεύεται εύκολα λόγω των υπερβολικών θερμίδων και της ακατάλληλης διατροφής. Οι γρήγοροι υδατάνθρακες (αρτοσκευάσματα, λευκό ψωμί, γλυκά), τα τηγανητά λιπαρά τρόφιμα σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή συμβάλλουν σε αυτό.

Οπτικά, το υπερβολικό υποδόριο λίπος στο στομάχι και τα πλευρά είναι ορατό, π.χ. όταν το άτομο κάθεται. Ωστόσο, αυτές οι εναποθέσεις λίπους δεν είναι επικίνδυνες για την υγεία, εκτός εάν ξεπεραστεί το επιτρεπόμενο ποσοστό λίπους στο σώμα (εξαρτάται από την ηλικία και το φύλο).

Πώς να κάψετε το υποδόριο λίπος της κοιλιάς; - Τηρήστε μια δίαιτα με έλλειψη θερμίδων, τις αρχές της σωστής διατροφής και συνδυάστε την με μέτρια σωματική άσκηση.

Το εσωτερικό κοιλιακό λίπος (σπλαχνικό, κοιλιακό και κοιλιακό λίπος) βρίσκεται στην κοιλιακή κοιλότητα γύρω από τα ζωτικά όργανα και προκαλεί την "επιπεδοποίηση" του στομάχου, δίνοντάς του ένα στρογγυλεμένο σχήμα.

Διαταράσσει τις ορμόνες και το μεταβολισμό, μπορεί να πιέσει τα εσωτερικά όργανα της κοιλιακής κοιλότητας, να διαταράξει τη στάση του σώματος. Μπορεί να καεί με παρατεταμένη καρδιολογική άσκηση χαμηλής και μέσης έντασης στη ζώνη καρδιακών παλμών που καίει το λίπος - διατηρώντας παράλληλα έλλειμμα θερμίδων και ακολουθώντας τις αρχές της σωστής διατροφής.

Τι είναι η καύση λίπους

Για να καταλάβετε πώς να κάψετε λίπος στην κοιλιά και τα πλευρά σας πρέπει να καταλάβετε τι είναι η καύση του λίπους και πώς συμβαίνει.

Η καύση του λίπους είναι η διαδικασία μείωσης του σωματικού λίπους και περιλαμβάνει δύο στάδια: τη λιπόλυση και την οξείδωση.

Η λιπόλυση ενεργοποιείται από την αδρεναλίνη και τη νοραδρεναλίνη που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης. Υπό την επίδραση των ορμονών, τα λιποκύτταρα απελευθερώνονται, εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, σπεύδουν στα σημεία όπου οι μύες είναι ενεργοί και εκεί "καίγονται".

Παρεμπιπτόντως, οι καθημερινές κοιλιακές ασκήσεις για την καταπολέμηση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς είναι απολύτως άχρηστες. Αυτοί οι μύες είναι πολύ μικροί για να παρέχουν σοβαρή δαπάνη θερμίδων κατά τη διάρκεια της άσκησης και να καίνε τις εναποθέσεις λίπους στην προβληματική περιοχή. Είναι αδύνατο να κάψετε λίπος στην κοιλιά χωρίς να ενεργοποιήσετε τη διαδικασία καύσης λίπους σε ολόκληρο το σώμα!

Πώς μπορείτε να κάψετε το λίπος στην κοιλιά; - Με τη βοήθεια μιας ολοκληρωμένης προπόνησης. Χρησιμοποιήστε πολλές μυϊκές ομάδες ή μεγάλους μυς (π.χ. μέγιστος γλουτιαίος, θωρακικός, μέγιστος πλατύς μυς) - τότε η αδρεναλίνη και η νοραδρεναλίνη κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το σώμα και συμβάλλουν στην ομοιόμορφη τήξη του λίπους, συμπεριλαμβανομένου του στομάχου και των πλευρών.

Άσκηση που σας βοηθά να κάψετε λίπος

Οι θερμίδες από τις τροφές καταναλώνονται στην καθημερινή ζωή, αλλά ο μεταβολισμός είναι μια διαδικασία που πρέπει να πάρει "μπρος". Η άσκηση είναι ο τρόπος για να το κάνετε.

Καρδιοπροπόνηση

Η καρδιολογία είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος και να αποθηκεύσετε λίπος. Χρειάζεστε όμως τουλάχιστον 40 λεπτά cardio για να ξεκινήσετε τη διαδικασία καύσης λίπους. Μόνο μετά από αυτό το διάστημα το σώμα σας θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τα αποθηκευμένα λιποκύτταρα.

Η καρδιοπροπόνηση χαρακτηρίζεται από την εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ίδιο περίπου καρδιακό ρυθμό - 60-70% του μέγιστου. Με αυτόν τον ρυθμό, το σώμα σας λαμβάνει αρκετό οξυγόνο για να οξειδώσει τα απελευθερωμένα λιποκύτταρα.

Εκπαίδευση δύναμης

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης δύναμης, η ενέργεια καταναλώνεται αναερόβια, δηλαδή χωρίς οξυγόνο. Το σώμα δεν "βγάζει" τα λιποκύτταρα από την αποθήκη, ούτε τα οξειδώνει.

Αλλά λόγω του σχηματισμού γαλακτικού οξέος, οι μυϊκές ίνες ενισχύονται και διευρύνονται. Αυτό επιταχύνει τον μεταβολισμό, αυξάνει τον βασικό μεταβολισμό, η απώλεια βάρους δεν συμβαίνει κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά μετά, κατά την περίοδο αποκατάστασης των μυών.

Η προπόνηση δύναμης σας βοηθά να απαλλαγείτε από το λίπος χωρίς σημαντική απώλεια μυϊκής μάζας.

Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης

Πώς να κάψετε το λίπος της κοιλιάς γρήγορα με την άσκηση; 

Το πρόγραμμα βασίζεται σε ασκήσεις με εναλλασσόμενο ρυθμό. Κατά την περίοδο υψηλής έντασης, το σώμα εργάζεται στα όριά του, μεγιστοποιώντας τις ενεργειακές δαπάνες, καίγοντας τις λιποαποθέσεις. Η προπόνηση χαμηλής έντασης σας επιτρέπει να ξεκουραστείτε και να ανακτήσετε την ενέργειά σας για μια νέα προπόνηση.

Αυτή η προπόνηση καίει περισσότερο λίπος από την κανονική καρδιοαναπνευστική άσκηση και είναι ταχύτερη. Σε 20-25 λεπτά VIT χάνετε περισσότερα λιποκύτταρα από ό,τι σε μια ωριαία καρδιοπροπόνηση.

Σωστή διατροφή για την καύση του λίπους της κοιλιάς
Η απώλεια βάρους είναι μια σύνθετη διαδικασία που συνδυάζει την άσκηση, την ισορροπημένη διατροφή, την επαρκή ξεκούραση και τη φροντίδα του σώματος.

Και το 80-90% της επιτυχίας σας στην καύση λίπους εξαρτάται από το πώς τρώτε.

  • Μη φοβάστε τους υδατάνθρακες. Το σώμα χρειάζεται ενέργεια - για τις καθημερινές δραστηριότητες και για την οικοδόμηση των μυών. Απλά προτιμήστε μη επεξεργασμένα προϊόντα ολικής άλεσης που θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερο χρόνο και θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε.
  • Παρακολουθήστε την ποσότητα πρωτεΐνης στη διατροφή σας - θα πρέπει να είναι επαρκής. Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, θαλασσινών, κρέατος, αυγών, φασολιών και άλλων οσπρίων θα μειώσει τον κίνδυνο εναπόθεσης λίπους στην κοιλιά και θα παρέχει πρωτεΐνες για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας.
  • Αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά λίπη στη διατροφή σας με υγιεινά. Τα αβοκάντο, τα κόκκινα ψάρια, οι ξηροί καρποί και τα μη επεξεργασμένα έλαια (κολοκυθέλαιο, λινέλαιο, ελαιόλαδο, σησαμέλαιο κ.λπ.) βοηθούν να νικήσετε την πείνα και να διατηρήσετε τη μέση σας ελεύθερη.
  • Ισορροπήστε τη διατροφή σας έτσι ώστε να έχετε ένα πλήρες πρωινό που περιλαμβάνει υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Για μεσημεριανό γεύμα, επιλέξτε υδατάνθρακες με λαχανικά - χρειάζεστε ενέργεια. Το δείπνο πρέπει να είναι ένα γεύμα με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Χρησιμοποιήστε φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα και ξηρούς καρπούς για σνακ.
  • Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό και να καταναλώνετε φυτικές ίνες με τη μορφή λαχανικών, φρούτων και μανιταριών.