Πριν καταφύγετε στο φαρμακείο, δοκιμάστε να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών με φυσικά διουρητικά που θα «στραγγίξουν» τους ιστούς σας και θα σας κάνουν πιο ανάλαφρους γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τα φύλλα της σημύδας αποτελούν μία έξοχη φυσική θεραπεία για την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών, καθώς δρουν αποτελεσματικά πάνω στο λεμφικό σύστημα. Την ίδια στιγμή, οι σπόροι του φινόκιου έχουν στραγγιστικές ιδιότητες. Η προσθήκη μελισσόχορτου προσδίδει μία υπέροχη γεύση και δρα χαλαρωτικά για τους βλεννογόνους.

Υλικά: 20 γραμ. φύλλα σημύδας, 20 γραμ. σπόροι φινόκιου, 10 γραμ. φύλλα μελισσόχορτου

Εκτέλεση: Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι 300 ml νερό. Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στο κατσαρολάκι μία κουταλιά από το μίγμα των αρωματικών βοτάνων, και τα αφήνετε για 7-8 λεπτά. Σουρώνετε το αφέψημα και το πίνετε κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης μέρας.

Σημείωση: Το συγκεκριμένο αφέψημα μπορείτε να το προετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να πιείτε τουλάχιστον 3 φλιτζάνια κατά τη διάρκεια της επόμενης. Δεν είναι απαραίτητο να προσθέσετε κάποια γλυκαντική ουσία χάρη στους σπόρους του φινόκιου που έχουν πολύ ευχάριστη γεύση.

 

κατακράτηση υγρώναφέψημα για κατακράτησησυμήδαφινόκιο