Ακόμη κι αν κοιμάστε αρκετά το βράδυ μπορεί να καταστρέφετε εν αγνοία σας την επιδερμίδα σας εάν κάνετε τα παρακάτω λάθη.

1. Η θερμοκρασία δωματίου
Τόσο η πολλή ζέστη όσο και το πολύ κρύο μπορεί να αφυδατώσουν υπερβολικά την επιδερμίδα. Εάν τον χειμώνα κοιμάστε το βράδυ με το καλοριφέρ… αγκαλιά και το καλοκαίρι βάζετε τον ανεμιστήρα να σας χτυπάει κατευθείαν στο πρόσωπο, είναι καιρός να κόψετε αυτή τη συνήθεια, ιδιαίτερα εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα με τάσεις εκζέματος, ψωρίασης ή άλλων συναφών δερματικών παθήσεων.
2. Το πολύ ζεστό νερό
Ένα ζεστό ντους είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε το βράδυ, πρέπει όμως να αποφεύγετε την επαφή του ζεστού νερού με το πρόσωπο. Η υψηλή θερμοκρασία του νερού μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στην επιδεμρίδα, με συνέπεια το έντονο κοκκίνισμα, τη φαγούρα ή και το ξεφλούδισμα. Επίσης, το ζεστό νερό απομακρύνει από την επιδερμίδα ωφέλιμα φυσικά έλαια και πρωτεΐνες που την κρατούν ενυδατωμένη και λαμπερή.
3. Η στάση σας στον ύπνο
Είναι καλύτερο να κοιμάστε ανάσκελα αν θέλετε να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας, αφού η επαφή του προσώπου με το μαξιλάρι ενισχύει την εμφάνιση ρυτίδων και την εκδήλωση ακμής.
4. Το κρασί μαζί με το βραδινό
Το κρασί περιέχει σάκχαρα και παράλληλα, όπως όλα τα αλκοολούχα, αφυδατώνει τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα να μοιάζει άτονο και κουρασμένο. Επίσης, το αλκοόλ επιβαρύνει το συκώτι, επομένως το «φυσικό φίλτρο» του οργανισμού δυσκολεύεται να απομακρύνει αποτελεσματικά τις συσσωρευμένες τοξίνες.
5. Ο ελλιπής καθαρισμός προσώπου το βράδυ
Ο καλός καθαρισμός του προσώπου πριν τον ύπνο εξασφαλίζει ότι θα απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα που έχουν συσσωρευτεί στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, επειδή το βράδυ η ροή αίματος προς το δέρμα αυξάνεται, ο καλός καθαρισμός είναι απαραίτητος ώστε η επιδερμίδα να προετοιμαστεί κατάλληλα και να απορροφήσει πιο εύκολα τα θρεπτικά συστατικά που παρέχουν τα προϊόντα περιποίησης που θα χρησιμοποιήσετε.

via

επιδερμίδαβράδυγυναίκαομορφιάύπνος