Μήπως είναι μόνο θέμα μάρκετινγκ; Τι είναι άραγε αυτό που κάνει αποτελεσματική μια κρέμα προσώπου και γιατί διαφέρουν τόσο οι τιμές τους στο ράφι;

Και σε τελική είναι εγγενώς καλύτερα τα ακριβά προϊόντα περιποίησης σε σχέση με τα φτηνότερα;

Οι κρέμες πολυτελείας που φορούν και διαφημίζουν οι διασημότητες τι παραπάνω περιέχουν από τις απλές ενυδατικές που βρίσκεις στο φαρμακείο και συνιστούν μάλιστα και οι δερματολόγοι;

Στο θολό τοπίο μπλέκονται πραγματικοί παράγοντες αλλά και το σύνηθες αόρατο χέρι της αγοράς, ανεβοκατεβάζοντας τις τιμές κατά το δοκούν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όλες οι κρέμες πλάστηκαν ίδιες.

Ακριβή κάνει κάποιες φορές μια κρέμα η ιδιαίτερη τεχνολογία που επιστρατεύτηκε για να τη φέρει στη ζωή. Η επεξεργασία δηλαδή των πρώτων υλών, αλλά και η ίδια η ποιότητά τους. Και η ύπαρξη φυσικά συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών με υψηλές τιμές, όπως η νιασιναμίδη, τα κηραμίδια, η θειϊκή ηπαράνη, το υαλουρονικό οξύ κ.λπ.

Πλάι σε αυτά, η τιμή επηρεάζεται επίσης από τη συσκευασία του προϊόντος, αλλά και την επωνυμία της φίρμας, καθώς εδώ κάνει την εμφάνισή του το μάρκετινγκ. Η ειδοποιός διαφορά που θα ανεβοκατεβάσει την τιμή ενός προϊόντος για να εναρμονίζεται με την εμπορική φυσιογνωμία της μάρκας.

Οι πολυτελείς μάρκες θα χρεώσουν περισσότερο μια ενυδατική με απλό υαλουρονικό από ό,τι οι πιο προσιτές φίρμες

ενυδατικές κρέμες