fbpx
Αποθήκευσε μας στα αγαπημένα σου εδώ!

Σχεσεις και Sex

Σχεσεις και Sex

Η αλήθεια είναι ότι όταν ο χρόνος σε μία σχέση περνά, μοιραία στο προσκήνιο μπαίνει η ρουτίνα, η βαρεμάρα και ο κορεσμός κάτι που φυσικά είναι απειλητικό ακόμα και για την ίδια τη σχέση.

Αν λοιπόν, είσαι κι εσύ σε μία σχέση, που δε ζείτε και τον μεγαλύτερο έρωτα την περίοδο αυτή, έχω να σου παρουσιάσω την πιο τέλεια έρευνα, η οποία θα σου αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις το σύντροφό σου.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journals of Gerontology Series B: Psychological Series, τα ζευγάρια που πηγαίνουν για απογευματινό ποτό αμέσως μετά τη δουλειά, τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένα και ισορροπημένα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο λόγος που επηρεάζεται η ποιότητα της σχέσης, δεν είναι σαφώς η κατανάλωση αλκοόλ, αλλά το γεγονός ότι αμέσως μετά τη δουλειά, είναι καλό το ζευγάρι να περνά χρόνο μαζί, ώστε να λέει τα νέα του.

Την επόμενη φορά που θα φύγεις κατευθείαν για το σπίτι, σκέψου το και κάνε μία στάση για ένα κοκτέιλ με τον καλό σου.

via

συνήθειαευτυχισμένα ζευγάρια

Σχεσεις και Sex

Τη ρευστότητα του σεξουαλικού προσανατολισμού με την πάροδο του χρόνου αναδεικνύει νέα μελέτη, προσθέτοντας ακόμα έξι κατηγορίες στις υπάρχουσες!

Μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι αφενός οι παραδοσιακοί χαρακτηρισμοί «ομοφυλόφιλος – gay», «αμφιφυλόφιλος – bisexual» και «ετεροφυλόφιλος – straight» δεν αντιπροσωπεύουν το πλήρες φάσμα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και αφετέρου ότι η έλξη που αισθάνεται ένα άτομο για το ίδιο ή το αντίθετο φύλο μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex Research, ανέλυσε δεδομένα από περίπου 12.000 μαθητές και διαπίστωσε ότι οι σημαντικές αλλαγές στην έλξη, στους συντρόφους και στη σεξουαλική ταυτότητα είναι συχνές από την εφηβεία μέχρι και τις αρχές της τρίτης δεκαετίας της ζωής ενός ανθρώπου, όπως επίσης από τις αρχές τις τρίτης δεκαετίας μέχρι και τα τέλη της, υποδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη του σεξουαλικού προσανατολισμού συνεχίζεται πέρα από την εφηβεία και αρκετά μετά την ενηλικίωση. Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης την ύπαρξη διαφορετικών αναπτυξιακών οδών για τους άνδρες και τις γυναίκες, καθώς η γυναικεία σεξουαλικότητα γίνεται πιο ρευστή με την πάροδο του χρόνου.

«Ο σεξουαλικός προσανατολισμός περιλαμβάνει πολλές πτυχές της ζωής, όπως το για ποιον νιώθουμε έλξη, με ποιον έχουμε σεξουαλική επαφή και πώς αυτοπροσδιοριζόμαστε. Μέχρι πρόσφατα, οι ερευνητές επικεντρώνονταν σε μία μόνο από αυτές τις πτυχές ή τις διαστάσεις για να αξιολογήσουν και να κατηγοριοποιήσουν τους ανθρώπους. Ωστόσο, αυτό μπορεί να υπεραπλουστεύει την κατάσταση, αφού, για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως ετεροφυλόφιλος, ενώ παράλληλα έχει συνευρεθεί σεξουαλικά με συντρόφους του ίδιου φύλου», εξηγεί η Christine Kaestle, καθηγήτρια Αναπτυξιακής Υγείας στο Virginia Tech.

Προκειμένου να ληφθούν υπόψη όλες οι διαστάσεις της σεξουαλικότητας με την πάροδο του χρόνου, η Δρ. Kaestle χρησιμοποίησε στοιχεία από την Εθνική Διαχρονική Μελέτη Υγείας από την Εφηβεία μέχρι την Ενήλικη Ζωή, η οποία παρακολούθησε Αμερικανούς φοιτητές από την ηλικία των 16-18 ετών μέχρι τα τέλη της τρίτης δεκαετίας της ζωής τους και στα πρώτα χρόνια της τέταρτης δεκαετίας.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι συμμετέχοντες καλούνταν να απαντήσουν για το φύλο από το οποίο προσελκύονταν, το φύλο των συντρόφων τους και το αν τα άτομα αυτά χαρακτηρίζονταν «ετεροφυλόφιλα», «ομοφυλόφιλα» ή «αμφιφυλόφιλα».

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι εμπειρίες σεξουαλικού προσανατολισμού κάποιων ανθρώπων ποικίλλουν με την πάροδο του χρόνου και οι τρεις παραδοσιακές κατηγορίες «straight», «bisexual» και «gay» είναι ανεπαρκείς για να περιγράψουν τα διαφορετικά πρότυπα έλξης, συντρόφων και ταυτότητας με την πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, τέτοια αναπτυξιακά μοτίβα περιγράφονται καλύτερα σε εννέα κατηγορίες, που διαφέρουν τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Για τους νέους άνδρες αυτά τα μοτίβα έχουν κατηγοριοποιηθεί ως:

Σχεσεις και Sex

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία;

Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Individual Differences προσπάθησε να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές παρακολούθησαν 576 ενήλικες, εξετάζοντας την προσωπικότητά τους, τη συμπεριφορά τους και τους λόγους που τους εμπόδιζαν να απατήσουν τον σύντροφό τους.

Το χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς τους, που μείωνε αυτή την πιθανότητα, ήταν η συνείδηση.

Σχεσεις και Sex

Το να έχει κανείς πολύ... αυξημένη σεξουαλική διάθεση δεν είναι τόσο “απλό”, όσο το κάνουν να φαίνεται οι ερωτικές ταινίες και το σινεμά γενικότερα.

Όσον αφορά το σεξ, συγκριτικά με τους άντρες, για τις γυναίκες είναι πιο δύσκολο να διεγερθούν, αλλά και επίσης πιο εύκολο να... ξενερώσουν και να χάσουν κάθε διάθεση την στιγμή της σεξουαλικής επαφής.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε πριν μερικά χρόνια από το πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ στην Μ. Βρετανία. Η επικεφαλής της μελέτης, δρ Diana Fleischman, υποστηρίζει ότι οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα από ό,τι οι άνδρες και αυτό τις κάνει ασυνείδητα να αυτοπροστατεύονται περισσότερο απέναντι στην έκθεσή τους σε ενδεχομένως μολυσματικές καταστάσεις.

Πώς έγινε η έρευνα

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάστηκαν οι περιπτώσει 76 γυναικών ηλικίας 18-42 ετών, οι οποίες χωρίστηκαν σε 4 γκρουπ:

Στο 1ο τους έδειξαν αηδιαστικές εικόνες ΠΡΙΝ τους δείξουν μια ερωτική ταινία

Σχεσεις και Sex

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ορμονικές αλλαγές στην ηλικία των 40, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στη σεξουαλική διέγερση, την επιθυμία και το πόσο άνετα αισθάνονται με το σώμα τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

© 2018 eponimos.com All Rights Reserved.