Η ερωτική συνεύρεση για μόνο μία βραδιά με έναν άγνωνστο-η και χωρίς δεσμεύσεις μπήκε στο μικροσκόπιο των ερευνητών οι οποίοι δίνουν τις δικές τους απαντήσεις για το πόσο διαφορετική άποψη έχουν για το one night stand τα δύο φύλα.

Στην έρευνα, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Evolutionary Psychology συμμετείχαν 263 εθελοντές κι εθελόντριες, ηλικίας 19 έως 37 ετών. Από τις γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτή, μόνο το 30% δήλωσε ότι νιώθει ικανοποιημένο μετά από κάποιο one night stand, ενώ το 35% ανέφερε ότι, τελικά, «καταλήγει να μετανιώνει» το σεξ με κάποιον άγνωστο.

Αντίθετα οι άνδρες που δήλωσαν ικανοποιημένοι μετά από μία τέτοιου είδους ερωτική συνεύρεση ξεπερνά το 50%.  

Οι επιστήμονες όρισαν ότι όταν κάποιος-α εθελοντής-ντρια δηλώνει ικανοποιημένος από το one night stand εξαρτάται άμεσα με το αν, τελικά η ερωτική συνεύρεση αυτή είχε… happy end. Δηλαδή αν ο εκάστοτε συμμετέχων ή η συμμετέχουσα στην έρευνα καταφέρνει να φτάσει σε οργασμό.

Πάντως οι ερευνητές επισημαίνουν ότι όταν μια γυναίκα νιώσει απογοητευμένη από κάποιο one night stand, τότε είναι πιο πιθανό να μην εξαρτάται μόνο από το αν αυτή είχε καταφέρει να «ολοκληρώσει». Και τούτο διότι όμως αναφέρουν το θέμα της ερωτικής συνεύρεσης μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας αφορά ένα ζήτημα το οποίο σχετίζεται με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα δύο φύλα στο πέρασμα των χιλιετιών.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, ένας άντρας κατά τη διάρκεια της ζωής του μπορεί να γίνει πατέρας πολλών παιδιών ενώ μια γυναίκα αντίστοιχα μπορεί να γίνει μητέρα «μόλις» 10 με 15 φορές κατά τη διάρκεια της ζωής της. Η διαφορά αυτή μεταξύ των δύο φύλων οφείλεται σε βιολογικούς λόγους. Στηριζόμενοι σε αυτή την αρχή οι ερευνητές εξηγούν για ποιο λόγο οι γυναίκες στο σεξ λαμβάνουν περισσότερο υπόψη τους την ποιότητα και όχι την ποσότητα.

one night standάνδραςγυναίκα