Σήμερα ο περισσότερος κόσμος 8 με 10 ώρες την ημέρα ξοδεύει για τον ύπνο του τουλάχιστον 8 ώρες στη δουλειά του σύνολο 16 με 18 ώρες άρα του μένουν περίπου 6 ώρες για τον εαυτό του με δυο λόγια όπως καταλάβατε εικόνα δεν μας χαροποιεί αντιθέτως αντιλαμβανόμαστε πώς δεν ευχαριστιόμαστε και δεν απολαμβάνουμε ότι πολυτιμότερο έχουμε, το χρόνο μας τη ζωή μας.

Η ερώτηση τώρα είναι πώς μπορούμε να αλλάξουμε αυτόν τον τρόπο ζωής έτσι ώστε να απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή μας να ξοδεύουμε όσο γίνεται λιγότερο χρόνο από τη ζωή μας και  κάτι που δεν μας αρέσει και δεν μας δίνει την ικανοποίησή που θέλουμε να λαμβάνουμε. Αυτό που σίγουρα μπορούμε να κάνουμε και πρέπει να το κάνουμε είναι να σκεφτούμε εάν μας αρέσει η δουλειά που κάνουμε ή όχι εάν δεν μας αρέσει τότε θα πρέπει να σκεφτούμε το τι μας αρέσει και να ασχοληθούμε με αυτό που μας αρέσει έτσι ώστε όταν εργαζόμαστε αυτός ο χρόνος να περνάει όσο γίνεται ευχάριστα γεια μας και εννοείται πως οταν κάποιος κάνει μία δουλειά που του δίνει ευχαρίστηση κάνει αυτή τη δουλειά καλύτερα.

Το επόμενο είναι να σταματήσουμε να ξοδεύουμε άσκοπα τα χρήματά μας δηλαδή θα πρέπει να καταλάβουμε πώς για να βγάλουμε αυτά τα χρήματα ξοδεύουμε ότι πολυτιμότερο έχουμε στη ζωή μας ξοδεύουμε το χρόνο μας εάν αντιληφθείτε και καταλάβετε το τι σας είπα είμαι σίγουρος δεν θα ξανά ξοδέψετε 5 ευρώ για να πιείτε ένα καφέ. Αφού λοιπόν κόψετε όλες τις άσκοπες δαπάνες θα δείτε πώς τελικά δεν βγάζετε τόσο λίγα χρήματα όσο νομίζατε και θα αρχίσουν να περισσεύουν χρήματα τα οποία θα τα ξοδεύετε για να κάνετε πράγματα που θα σας δίνουν ευχαρίστηση όπως ταξίδια θα αγοράσετε αντικείμενα πού τα έχετε ανάγκη και τα θέλετε και η ζωή σας θα είναι πιο γεμάτη και πιο όμορφη. Θεωρώ πώς αυτά που σας είπα είναι τα πιο βασικά εάν τα κάνετε τότε από μόνοι σας θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε και άλλα πράγματα δηλαδή θα βλέπετε με μία άλλη οπτική γωνία όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σας ελπίζω πληροφορίες έστω λίγο να σε βοηθήσουν.