Όλα έχουν τουλάχιστον ένα ιδιαίτερο στοιχείο που τα χαρακτηρίζει καθώς πολλές φορές μπορεί να γυμνή και πολύ επικίνδυνα...

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα αεροδρόμια βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στη νήσος Μπάρα! Ο αεροδιάδρομος κυριολεκτικά καταλήγει μέσα στη παραλία όπου λουόμενοι κάνουν το μπάνιο τους ενώ προειδοποιητικές πινακίδες υπάρχουν για να υφίσταται προσοχή!

  • Barra International Airport (Μπάρα)Το αεροδρόμιο αυτό βρίσκεσαι στο Γιβραλτάρ και όταν ένα αεροπλάνο προσγειώνεται τότε όλοι σταματάνε! Συγκεκριμένα, ο πολυσύχναστος κεντρικός δρόμος Winston Churchill διασταυρώνεται με τον αεροδιάδρομο και έτσι κάθε φορά που προσγειώνεται ένα αεροπλάνο διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων για κάποια λεπτά έως ότου ολοκληρώσει την προσγείωση του.

  • Giblartar Airport (Γιβλαρτάρ)


Αν επισκεφτείς την Καραϊβική και θελήσεις να κάνεις μπάνιο σε κάποια "ιδιαίτερη" παραλία τότε ο δρόμος σε οδηγεί στην στην Maho Beach η οποία βρίσκεται στην κυριολεξία διπλά από τον αεροδιάδρομο του Princess Juliana Airport. Οι τουρίστες καθώς απολαμβάνουν χαλαρά το μπάνιο τους μπορούν επίσης να δουν και σχεδόν να "ακουμπήσουν" ένα αεροπλάνο το οποίο προσγειώνεται στον αεροδιάδρομο. Οι πινακίδες προειδοποιούν πώς το εκτόπισμα αέρα των μηχανών του αεροπλάνου μπορεί να προξενήσει ατύχημα στους λουόμενους!

  • Princess Juliana Airport (Saint Martin)

Ένα παγωμένο αεροδρόμιο έκανε την εμφάνισή του Μόνο για ένα μήνα το χρόνο! Δίπλα στο Βόρειο Πόλο η Ρωσική μονάδα Barneo λειτουργεί κάθε Απρίλιο. Εκεί υπάρχει ένας αυτοσχέδιος διάδρομος προσγείωσης και ένα μικρό camp το οποίο φιλοξενεί τους επιστήμονες που διατελούν έρευνες.

  • Barneo North Pole (Ice Camp)Πώς θα σας φαινόταν ένας μικρός διάδρομος περιτριγυρισμένος από επικίνδυνα βράχια όπου καταλήγουν στον ωκεανό; Το μικρό αεροδρόμιο στο Ολλανδικό νησί Σάμπα θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα του κόσμου παρόλο που έως και σήμερα δεν έχει καταγραφεί κάποιο τραγικό συμβάν, ο παραμικρός λάθος χειρισμός από τον πιλότο θα αποβεί σίγουρα μοιραίος...

  • Saba Airport