Είναι ένα κτίριο όπου παν όμοιό του δεν υπάρχει και το έχει στην ιδιοκτησία του ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου σύμφωνα με τη λίστα του forbes όπου και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νούμερο #13


Το κτίριο Αντίλια που έχει πάρει το όνομά του από τις νησίδες Αντίλλες, αυτή τη στιγμή θεωρείται σαν την ακριβότερη προσωπική κατοικία που έχει κάποιος στην ιδιοκτησία του αυτή τη στιγμή. Βρίσκεται στη Νότια Βομβάη της Ινδίας και συγκεκριμένα στο Cumballa Hill, ένα λόφο στον οποίο οι κάτοικοι της ανήκουν σε πολύ πλούσιες οικογένειες και οι τιμές των ακινήτων να αγγίζουν τα υψηλότερα επίπεδα του πλανήτη.


Το Αντίλια όπως φαίνεται από το δρόμο της Altamount 

Ο ιδιοκτήτης εν ονόματι Mukesh Ambani είναι Ινδός μεγαλοεπιχειρηματίας καθώς επίσης και μεγαλομέτοχος της Reliance Industries Limited η οποία κατέχει τη μεγαλύτερη αγοραία αξία της Ινδίας. Η Reliance  είναι όμιλος εταιρειών ο οποίος και ασχολείται με την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τους φυσικούς πόρους, τα κλωστοϋφαντουργικά, τα πετροχημικά και το λιανικό εμπόριο. Από το 2017 κατέχει την 203η θέση στη παγκόσμια κατάταξη των μεγαλύτερων εταιριών τoυ κόσμου σύμφωνα με τη λίστα του Fortune Global 500.


Mukesh Dhirubhai Ambani, Ιδιοκτήτης Αντίλια, Πρόεδρος - Διευθύνων Σύμβουλος της Reliance Industries
 
Η κατοικία αυτή κατέχει 27 ορόφους με υπερβολικά ψηλά ταβάνια (άλλα κτήρια ιδίου ύψους φτάνουν έως και τους 60 ορόφους) και σχεδιάστηκε για να αντέχει σε πολύ ισχυρούς σεισμούς που φτάνουν έως και τους 8 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ. Είναι τόσο ψηλό σε σχέση με τα υπόλοιπα της περιοχής που το διακρίνεις εύκολα από χιλιόμετρα μακριά. Όσο για το προσωπικό που απασχολείται εκεί; Ούτε λίγο ούτε πολύ ανέρχεται στα 600 άτομα τα οποία δουλεύουν ολημερίς και ολονυχτίς για να κρατούν αυτό το σπίτι σε πλήρη τάξη.

Η έκταση γης του οικοπέδου που είναι  κτισμενο το κτίριο φτάνει τα 36 χιλ. τετραγωνικά μέτρα και ύψος κτίσματος  173μ.

Το οίκημα αυτό περιλαμβάνει επίσης ένα τεράστιο υπόγειο πάρκινγκ που αποτελείται από 6 επίπεδα και όχι μία... ούτε δύο... αλλά τρεις ειδικές θέσεις για ελικόπτερα! Ο σχεδιασμός όχι μόνο των εξωτερικών αλλά και των εσωτερικών χώρων είναι εμπνευσμένος από τους ειδικούς της εταιρείας αρχιτεκτονικής Hirsch Bedner & Associates Perkins και Will σε συνεργασία με την Αυστραλιανή κατασκευαστική εταιρεία Leighton Holdings.

Ένα από τα πολλά καθιστικά

Η επιβλητική και γεμάτη πολυτέλεια διακόσμηση, τα πανάκριβα υλικά καί ο προκλητικός σχεδιασμός του αποτελεί για πολλούς στην Ινδία να νιώθουν περηφάνια για αυτό το σπίτι και από την άλλη μεριά, για πολλούς, να αποτελεί ντροπή σε μία χώρα όπου υπάρχουν παιδιά που πεθαίνουν από τη πείνα.

Μία από τις πολλές κρεβατοκάμαρες


Το κόστος για την ανέγερση αυτού του κτιρίου ανέρχεται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια!