Εάν είσαι στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Κλουζ Ναπόκα και θέλεις να πας για ένα καφέ χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς και μυρίζεις άσχημα, τότε, σίγουρα ο καφές θα σου βγει πολύ ακριβός...

Έως σήμερα ήμασταν συνηθισμένοι να ακούμε ότι δέχονται πρόστιμο μόνο όσοι δεν έχουν εισιτήριο ή αν η κάρτα τους έχει λήξει και χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όλα αυτά όμως στη πόλη αυτή έχουν αλλάξει και συγκεκριμένα ο οποιοσδήποτε μυρίζει άσχημα και φοράει βρώμικα ρούχα καλείται να πληρώσει πρόστιμο από 21 έως 42 ευρώ (100 - 200 leu)

Επίσης, όποιος έχει μαζί του σακούλες με φαγητό που μυρίζει άσχημα ή κάνει χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου ενώ ταξιδεύει, τότε στον επιβάτη θα επιβάλλεται πρόστιμο 42 ευρώ (200 leu)

Αυτοί είναι οι νέοι κανόνες της δημόσιας διαβούλευσης για τις αστικές συγκοινωνίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Γίνεται μία προσπάθεια για να λυθούν μία σειρά καθημερινών προβλημάτων τα οποία είναι υπεύθυνα για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο που υπάρχει αλλά και για να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες στη πόλη.Οι νέοι κανόνες προβλέπουν επίσης  • Την απαγόρευση κατάποσης, μεταφοράς ή να είναι υπό την επήρεια αλκοόλ οι επιβαίνοντες.

  • Απαγορεύεται εντός των μέσων η μεταφορά πουλιών και ζώων με εξαίρεση τις γάτες και τους σκύλους η οποία προβλέπεται μόνο σε ειδικά κουτιά.

  • Αν οι αποσκευές των επιβατών καταλαμβάνουν έξτρα χώρο εντός των μέσων, τότε αυτοί καλούνται να πληρώσουν ένα ακόμη έξτρα εισιτήριο.