Η ώρα αλλάζει (μπροστά) κάθε τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και (πίσω) κάθε τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου για να μεταβούμε από το χειμερινό ωράριο στο θερινό και το αντίστροφο κάθε χρόνο. Πλέον αυτό αλλάζει!


Αλλαγή ώρας 2019

Συγκεκριμένα, τη Κυριακή 31 στις 03:00 τα ξημερώματα θα πρέπει να γυρίσουμε το ρολόι μας μία ώρα μπροστά έτσι ώστε να δείχνει 04:00 για να μπούμε στη θερινή ζώνη ώρας.

Καταργείται η αλλαγή της ώρας το 2021;
Η επιτροπή μεταφορών του έδρα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αποφάσισε με 23 ψήφους υπέρ έναντι 11 κατά την κατάργηση της ενιαίας ζώνης ώρας μετά το 2021. Οι χώρες οι οποίες θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα θα πρέπει να προβούν στη τελευταία αλλαγή της ώρας τη τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021, ενώ τη τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς θα γίνει η τελευταία αλλαγή στις χώρες οι οποίες θέλουν να παραμείνουν στο χειμερινό ωράριο.

Οι Ευρωβουλευτές ανακοίνωσαν πώς οι χώρες ευρωπαϊκής ένωσης θα πρέπει να αποφασίσουν μέχρι το 2020 πιο από τα δύο ωράρια θα κρατήσου. Επίσης, καλούν την Κομισιόν να εξετάσει αν αυτή η αλλαγή της ώρας θα επηρεάσει τη κοινή αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν τελικά οριστικοποιηθεί, η πλέον μη αλλαγή της ώρας θα ισχύει και για το Ηνωμένο Βασίλειο είτε είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε είναι σε μία μεταβατική περίοδο.