Μια ασυνήθιστη συντροφιά είχε μαζί της μια γυναίκα από το Μίσιγκαν στο αεροπλάνο: το ζώο βοηθείας της, που δεν ήταν όμως ένας σκύλος αλλά ένα πόνι.

Η Ρόνικα Φριζ, ταξίδεψε με το 52 κιλών πόνι της, που ακούει στο όνομα Φρεκλ Μπατ Φρεντ, από το Μίσιγκαν του Οντάριο για την Καλιφόρνια, με ενδιάμεσο σταθμό το Ντάλας, όπως δήλωσε η ίδια στο περιοδικό People. Ήταν το παρθενικό ταξίδι του γλυκού αυτού ζώου.

Η Ρόνικα Φριζ με το πόνι της Φρεκλ Μπατ Φρεντ

Ως ειδικά εκπαιδευμένο ζώο βοήθειας, ο Φρεντ τεχνικά επιτρέπεται να συνοδεύει την Φριζ, που είναι ιδιοκτήτρια μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην υποβοηθούμενη θεραπεία ιπποειδών – σε εμπορικές πτήσεις. Όπως λέει η ιδιοκτήτρια του πόνι, συνεργάστηκε με άλλους ειδικούς στα άλογα για να προετοιμάσουν το ζώο της για το μεγάλο αυτό ταξίδι, κάνοντας ηχητικές ασκήσεις, για να συνηθίσει το πόνι στους θορύβους, αλλά και για το πώς να κάνει την ανάγκη του. Σύμφωνα με την Φριζ, το αγαπημένο της ζώο υπακούει σε εντολές. «Ο Φρεντ είναι ο ορισμός του τέλειου ζώου βοηθείας σε πτήση. Είναι τόσο δεμένος μαζί μου που είναι πρόθυμος να κάνει ότι του ζητήσω».

Έκατσε ήρεμο το πόνι; Πώς τα κατάφερε;

Η Ρόνικα Φριζ, ταξίδεψε με το πόνι της

Προκειμένου να εξασφαλίσει πως ο Φρεντ θα είχε αρκετό χώρο κατά την διάρκεια της πτήσης, η Φριζ αγόρασε δύο εισιτήρια πρώτης θέση και βεβαιώθηκε πως η κάθε πτήση δεν θα ξεπερνούσε τις 3 ώρες. Ο Φρεντ φορούσε επίσης ειδικά παπούτσια για άλογα και καθόταν σε ένα χαλάκι γιόγκα τοποθετημένο στο πάτωμα, οπότε οι κραδασμοί κατά την απογείωση και την προσγείωση, δεν θα τον ενοχλούσαν. Επίσης, για το ενδεχόμενο κάποιος άλλος επιβάτης να είναι αλλεργικός στα άλογα, η ιδιοκτήτρια του πόνου, του φόρεσε μια ειδική κουκούλα.

«Έχουμε διανύσει πάρα πολλά χιλιόμετρα με το φορτηγό μου, αλλά αυτό ήταν το παρθενικό του ταξίδι με αεροπλάνο. Τον εκπαίδευσα να ακολουθεί εντολές και να κάθεται όπως τα σκυλιά στην αγκαλιά μου στην περίπτωση που συντριβεί το αεροπλάνο. Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε να βεβαιωθώ εάν η εκπαίδευση στο θέμα αυτό ήταν πετυχημένη».

γυναίκααεροπλάνοπόνι