Οι χρήστες του Instagram κάτω των 18 ετών θα μπλοκάρονται αυτόματα από την προβολή εικόνων που προωθούν ορισμένα καλλυντικά και προϊόντα διατροφής.

Το Instagram ανακοίνωσε μια νέα πολιτική που θα περιορίσει και σε ορισμένες περιπτώσεις θα αφαιρέσει περιεχόμενο που προωθεί προϊόντα απώλειας βάρους ή καλλυντικές διαδικασίες σε ανήλικα.
Η πολιτική καθοδηγείται από το Instagram, αλλά θα επηρεάσει και το περιεχόμενο στο Facebook. Οι χρήστες που είναι κάτω από την ηλικία των 18 ετών θα περιοριστούν από τις θέσεις προβολής που προωθούν τη χρήση ορισμένων προϊόντων απώλειας βάρους και τις καλλυντικές διαδικασίες ή τις θέσεις που έχουν κίνητρο για τους χρήστες να αγοράζουν προϊόντα ή συμπεριλαμβάνουν τιμή.
Ο διευθυντής δημόσιας πολιτικής του Instagram, Emma Collins, δήλωσε ότι οι αλλαγές στοχεύουν στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης βιομηχανίας μάρκετινγκ, την επιρροή των influencer στο κοινό.

"Θέλουμε το Instagram να είναι ένα θετικό μέρος για όλους όσους το χρησιμοποιούν και αυτή η πολιτική αποτελεί μέρος του συνεχόμενου έργου μας για να μειώσουμε την πίεση που μπορεί να αισθάνονται οι χρήστες μερικές φορές ως αποτέλεσμα των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης", δήλωσε ο Collins.

instagramFacebookανήλικοι